7 باور تغذیه ای غلط در خصوص دیابت

به گزارش وبلاگ همصحبت، رژیم غذایی که برای دیابتی ها توصیه می گردد، برای همه افراد می تواند رژیم غذایی سالمی باشد؛ زیرا حاوی حداقل اندازه چربی ها، اندازه متعادل شکر و نمک، مواد غذایی سبوس دار، سبزی ها و میوه جات است.

7 باور تغذیه ای غلط در خصوص دیابت

به گزارش ایسنا، شیوع دیابت به ویژه دیابت نوع دوم که بیشتر با شیوه نادرست زندگی در ارتباط است، طی دهه اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

باور های نادرست بسیاری در مورد دیابت وجود دارد که سبب می گردد کنترل این بیماری مزمن در برخی از مبتلایان با مشکل روبرو گردد. از آنجا که دیابت ازجمله بیماری هایی است که سیستم های مختلف بدن را تحت تأثیر قرار می دهد، تصحیح باور های غلط درباره دیابت، می تواند به تسهیل پیشگیری و درمان این بیماری یاری کند.

باور غلط: افراد مبتلا به دیابت باید مواد غذایی حاوی نشاسته مانند نان، سیب زمینی، ماکارونی و برنج را از رژیم خود کاملاً حذف نمایند!

باید توجه کرد که غذا های نشاسته دار قسمتی از یک برنامه غذایی سالم هستند. مسئله مهم، حجم مورد استفاده، انواع تهیه شده و نوع پخت این مواد در رژیم غذایی روزانه است. افراد دیابتی باید حداقل اندازه مواد نشاسته ای را با نظر متخصص تغذیه مصرف نمایند.

نان، برنج، غلات، ماکارونی و سبزی های نشاسته ای مانند سیب زمینی، نخودفرنگی، کدوحلوایی، ذرت و باقلا می توانند در هر یک از وعده های اصلی یا میان وعده ها مصرف شوند. تنها مسئله مهم، رعایت میزان مصرفی آن هاست. بعلاوه غلات سبوس دار منبع خوبی برای تأمین فیبر مورد احتیاج بدن به شمار می رود و به حفظ سلامتی تان نیز یاری می نمایند.

باور غلط: مبتلایان به دیابت می توانند از غذا های مخصوص افراد دیابتی به اندازه دلخواه استفاده نمایند!

در دستورات نو غذایی، برنامه غذایی برای افراد دیابتی مشابه برنامه غذایی است که برای داشتن یک زندگی سالم برای همه افراد پیشنهاد می گردد. عنوان غذا های مخصوص افراد دیابتی یا غذا های رژیمی به معنای استفاده بدون محدودیت از این مواد غذایی نیست. متأسفانه باید گفت بر اساس این باور غلط خیلی از بیماران مبتلا به دیابت، در طی روز به صورت بی رویه از این مواد غذایی استفاده می نمایند که نتیجه آن افزایش قند خون خواهد بود. بعلاوه اگر این مواد حاوی قند های الکلی باشند، اثر ملینی خواهند داشت.

باور غلط: افراد دیابتی نمی توانند شکلات یا شیرینی بخورند!

در قالب یک رژیم غذایی سالم، همراه با ورزش، افراد دیابتی نیز می توانند به صورت محدود از مواد قندی یا دسر استفاده نمایند.

باور غلط: برای دیابتی ها پروتئین ها از کربوهیدرات ها مفیدترند!

مصرف پروتئین ها به میزان زیاد، می تواند منجر به ایجاد مشکلاتی برای دیابتی ها گردد. مهم ترین اشکال این کار این است که بسیاری از غذا های غنی از پروتئین مثل گوشت از چربی های اشباع نیز انباشته هستند که خوردن میزان زیاد این چربی ها خطر بیماری های قلبی عروقی را بالا می برد. در رژیم دیابتی پروتئین باید تقریبا 15 تا 20 درصد کل کالری روزانه محاسبه گردد (به جز بیماران مبتلا به نارسایی کلیه که این اندازه حداکثر 10 درصد کل کالری دریافتی هست) و نکته مهم انتخاب انواع کم چرب از این گروه غذایی است.

باور غلط: میوه یک خوراکی سالم است، بنابراین می تواند به اندازه دلخواه مصرف گردد!

میوه یک خوراکی سالم است و شامل میزان زیادی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است، ولی باید در نظر داشت که به علت آن که میوه ها حاوی کربوهیدرات هستند، باید آن ها را کنترل شده در برنامه غذایی اضافه نمود. توصیه می گردد نوع میوه های مصرفی، میزان و تعداد دفعات مصرف با مشورت متخصص تغذیه معین گردد.

باور غلط: خوردن توت، خرما و کشمش آزاد است!

بیماران دیابتی معمولا از خوردن قند و شیرینی منع می شوند و به همین علت سعی می نمایند سراغ شیرینی های دیگر مانند محصولاتی که شیرین نماینده های مصنوعی دارند یا خوراکی هایی مثل خرما، عسل، توت خشک و انجیر بروند، اما اگر دیابت دارید، این خوراکی ها هم می توانند در مقادیر زیاد شما را دچار مشکل نمایند. در ترکیبات شیرینی ها و خوراکی هایی که روی بسته بندی آن ها عبارت بدون شکر نوشته شده، به جای قند طبیعی از شیرین نماینده های مصنوعی استفاده شده است. درست است که این محصولات قند ندارند، اما ترکیبات دیگر آن ها حاوی کالری است و این افزایش کالری روزانه دیابتی ها، برایشان مشکل ساز می گردد.

از سویی مصرف زیاد قند های رژیمی استفاده شده در این محصولات مانند آسپارتام می تواند با مخاطرات سلامتی دیگر همراه باشد. تصوری که در مورد استفاده از میوه هایی مانند خرما، توت، کشمش و انجیر خشک به وسیله افراد دیابتی وجود دارد، این است که این میوه ها، چون قند میوه (فروکتوز) دارند پس مصرف زیاد آن ها مسئله ای ایجاد نمی کند. درصورتی که قند این میوه ها کمی دیر جذب می گردد، اما اندازه کالری آن ها مانند سایر قندهاست و در نهایت فراوری کالری نموده و می توانند قند خون را بالا ببرند. پس این میوه ها باید به صورت کنترل شده در رژیم غذایی روزانه قرار بگیرند.

باور غلط: تنها خوردن زیاد مواد قندی باعث ابتلا به دیابت می گردد!

بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، این طور نیست که تنها خوردن زیاد مواد قندی باعث ابتلا به دیابت گردد. دیابت نوع یک بر اثر عوامل ژنتیکی و عوامل ناشناخته دیگر به وجود می آید.

دیابت نوع دو بر اثر عوامل ژنتیکی و شیوه نادرست زندگی افراد به وجود می آید. اضافه وزن خطر ابتلا به دیابت نوع دو را بالا می برد و یک رژیم غذایی پرکالری باعث اضافه وزن می گردد. چنانچه سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت را دارید، برنامه سالم غذایی و ورزش مداوم برای کنترل وزن توصیه می گردد.

منبع: فرارو

به "7 باور تغذیه ای غلط در خصوص دیابت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 باور تغذیه ای غلط در خصوص دیابت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید