2 طرز تهیه حلوا کاسه شیرازی مجلسی با فوت و فن های طلایی

به گزارش وبلاگ همصحبت، حلوا کاسه شیرازی یا به قول خود شیرازی ها حلوا زرد همان طور که از اسمش پیداست ریشه شیرازی دارد. حلوا کاسه با بافت بسیار نرم و لطیف به چند روش طبخ می گردد. این در بعضی دستورها به جز آرد برنج که آرد پایه این حلوا است آرد نشاسته هم اضافه می نمایند و در بیشتر دستورهای پخت حلوا زرد تخم مرغ هم هست. یک نوع دیگر حلوا کاسه بدون تخم مرغ است که به حلوای قنادی مشهور است و فقط با آرد برنج یا ترکیبی از دو آرد مختلف درست می گردد. 3 طرز تهیه حلوا کاسه شیرازی مجلسی و فوت و فن های طلایی تهیه حلوا کاسه ای را از در مجله خبرنگاران بخوانید.

2 طرز تهیه حلوا کاسه شیرازی مجلسی با فوت و فن های طلایی

طرز تهیه حلوا کاسه شیرازی اصیل و مجلسی

مد زمان آماده سازی مواد: 10 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت حلوا کاسه شیرازی: 60 دقیقه

مواد لازم برای تهیه حلوا کاسه با آرد برنج و آرد سفید

  • آرد برنج مرغوب و تازه: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • آرد سفید: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • شکر: 2 و ½ لیوان فرانسوی دسته دار
  • آب: 1 و ¼ لیوان فرانسوی دسته دار
  • گلاب: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • روغن مایع: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • زعفران دم نموده غلیظ: ½ لیوان فرانسوی دسته دار
  • تخم مرغ: 2 عدد

مراحل طرز تهیه حلوا کاسه شیرازی

برای تهیه حلوا کاسه شیرازی با آرد برنج، ابتدا باید شهد حلوا را درست کنید. سپس آرد را الک کنید و تفت دهید. به صورت متناوب و با ترتیب، مواد حلوا را به هم اضافه کنید تا وقتی که حالت خمیری بگیرد و جمع گردد. این حلوای ماه رمضان را می توانید با دستورالعمل زیر تهیه کنید.

مرحله اول: شهد حلوا کاسه را آماده کنید

ابتدا شهد حلوا را درست کنید. شکر و آب را روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا شکر در آب حل گردد. این مخلوط نباید به حالت جوش برسد. سپس نیمی از زعفران دم نموده غلیظ و نصف گلاب را اضافه کنید و کمی هم بزنید. شعله گاز را خاموش کنید.

، و انواع مثل گلاب را می توانید از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای به صورت تلفنی، حضوری و اینترنتی بخرید.

مرحله دوم: زعفران، گلاب و شهد را مخلوط کنید

2 عدد تخم مرغ را در یک ظرف جداگانه خوب هم بزنید تا کاملا یکدست گردد. سپس نیم دیگر زعفران دم نموده غلیظ، نصف دیگر گلاب و ¼ پیمانه شهد که سرد شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید. این ترکیب را هم کنار بگذارید.

برای خرید می توانید از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای به صورت اینترنتی، تلفنی و حضوری تهیه کنید.

مرحله سوم: آرد را الک کنید و تفت دهید

آردها را جداگانه دو یا سه بار الک کنید تا تمام ناخالصی ها گرفته شده و آرد گوله نگردد. آردها را با هم مخلوط کنید و روی حرارت خیلی ملایم به مدت 45 دقیقه هم بزنید. رنگ آرد نهایتا باید کمی کِرم رنگ گردد و اصلا نباید رنگ آرد زیاد تغییر کند.

یک بار دیگر آرد تفت داده شده که طعم خامی آن گرفته شده را الک کنید. آرد را دوباره در ماهیتابه بریزید و روغن اضافه کنید. انواع مثل آرد برنج و آرد سفید را می توانید از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای به صورت اینترنتی، تلفنی و حضوری تهیه کنید.

مرحله چهارم: مواد حلوا زرد را با هم ترکیب کنید

آرد را حالا با روغن به مدت 5 دقیقه دیگر هم بزنید تا کمی دیگر تفت بخورد. شعله گاز باید خیلی ملایم باشد. حالا کم کم و در چند مرحله ترکیب تخم مرغ را اضافه کنید و مدام و خیلی سریع مواد را هم بزنید. در این مرحله سرعت عمل شما خیلی مهم است.

3 یا چهار دقیقه در این حالت مدام هم بزنید و سپس دوباره به تدریج و کم کم شهد را اضافه کنید تا شهد کاملا به خورد حلوا برود. آنقدر حلوا زرد را روی شعله ملایم گاز هم بزنید تا خودش را کاملا جمع کند و از ظرف جدا گردد.

بیشتر بخوانید:

اگر می خواهید حلوا کاسه را بدون تخم مرغ درست کنید به این ترتیب عمل کنید:

زمان آماده سازی مواد: 15 ذقیقه

زمان مورد احتیاج برای پخت حلوا زرد قنادی: 45 دقیقه

مواد لازم برای تهیه حلوا زرد قنادی

  • آرد برنج تازه و مرغوب: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • شکر: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • آب: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گلاب: 1 و ½ لیوان فرانسوی دسته دار
  • زعفران دم نموده غلیظ: ½ لیوان فرانسوی دسته دار
  • روغن مایع: ½ لیوان فرانسوی دسته دار

مراحل طرز تهیه حلوا کاسه شیرازی بدون تخم مرغ

حلوا کاسه ای شیراز برای ماه رمضان را می توانید بدون تخم مرغ هم درست کنید. این حلوا معمولا در کاسه سرو می گردد و به همین دلیل این حلوا را کاسه ای می گویند. برای آموزش مراحل تهیه حلوا کاسه ای بدون تخم مرغ مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله اول: آرد برنج را آماده کنید

آرد برنج را چند بار الک کنید. آرد باید کاملا نرم و لطیف باشد چون حلوا کاسه یک حلوای نرم و لطیف و ابریشمی است. حالا آرد برنج را روی شعله ملایم گاز به مدت 45 دقیقه تفت بدهید. همان طور که گفتیم باید شعله گاز آنقدر ملایم باشد که رنگ آرد تغییر نکند. عطر آرد که بلند شد شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله دوم: گلاب و زعفران را اضافه کنید

اجازه دهید آرد سرد گردد. حالا گلاب را به آرد برنج اضافه کنید. و به سرعت هم بزنید سپس شعله را خاموش نموده و این ترکیب را کنار بگذارید. شهد حلوا را درست کنید. به همان ترتیب اجازه ندهید به دمای جوش برسد. همین که گرم شد و شکر حل شد شعله گاز را خاموش کنید. زعفران را هم اضافه کنید و کمی هم بزنید.

مرحله چهارم: شهد حلوا زرد را اضافه کنید

حالا شهد را روی ترکیب آرد و گلاب بریزید. این کار را باید کم کم انجام دهید و در حین اضافه کردن مدام ترکیب را هم بزنید. شعله گاز باید ملایم باشد. حلوا را مدام و بدون توقف هم بزنید تا مواد روی شعله ملایم گاز با هم بپزند و حلوا به غلظت مناسب برسد.

این هم زدن حدود 45 دقیقه طول می کشد تا حلوا به غلظت مناسب برسد پس حتما از یک نفر دیگر برای هم زدن یاری بگیرید.

مرحله پنجم: روغن را اضافه کنید

بعد از 45 دقیقه روغن را اضافه کنید و باز هم بزنید تا روغن کاملا به خورد حلوا برود. در این مرحله حلوا آغاز به حباب انداختن می نماید. به محض مشاهده حباب ها شعله گاز را خاموش کنید و حلوا را در ظرف مناسب سرو یا با ماسوره تزیین کنید.

برای خرید می توانید از مجموعه فروشگاه های زنجیر ه ای به صورت تلفنی، اینترنتی و حضوری اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه حلوا کاسه ای با نشاسته

حلوا کاسه ای باید با آرد برنج یا مخلوطی از آرد برنج و آرد گندم درست می گردد و اگر با نشاسته تهیه گردد، مثل می گردد. اگر حلوا کاسه را با نشاسته درست کنید، حالت ژله ای و لرزان می گیرد و چندان متداول نیست.

سوالات متداول

چه کار کنیم که آرد داخل حلوا کاسه ای گلوله نگردد؟

برای جلوگیری از گلوله گلوله شدن حلوا کاسه شیرازی، باید آرد یا نشاسته را بعد از اضافه کردن، مدام باید به هم بزنید تا یکدست گردد. گلوله ها را با پشت قاشق باید باز کنید. در صورت اطمینان می توانید از همزن بهره ببرید.

غلظت حلوا کاسه ای باید چقدر باشد؟

زمانی که رد قاشق روی حلوا ماند و به قاشق نچسبید، حلوا کاسه آماده شده است و می توانید آن را در کاسه سرو کنید.

منبع: افق کوروش

به "2 طرز تهیه حلوا کاسه شیرازی مجلسی با فوت و فن های طلایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه حلوا کاسه شیرازی مجلسی با فوت و فن های طلایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید