طرز تهیه گشنیز کباب؛ غذای محلی و خوشمزه ماکو
به گزارش وبلاگ همصحبت، گشنیز کباب یکی از غذا های لذیذ شهر ماکوست که به نام کباب گشنیز هم شناخته می گردد.
انواع کباب در شهر ها و کشور های مختلف به شکل های متنوع با طعم های متفاوت درست می گردد. از اسکندر کباب معروف ترکیه که معروفیت جهانی دارد گرفته تا کباب کالوآ مخصوص هاوایی که از لذیذترین کباب های دنیاست، همه طعم فوق العاده ای دارند. روش پختن برخی از این غذا ها هم عجیب و غریب است.
مثلا یک کباب به نام بازباکوآ تو مکزیک درست می گردد که برای پخت گوشت بز یا گاو رو لای برگ می پیچند و داخل گودالی کم کم پخته میپزند. اگر به صورت زمینی به ترکیه سفر نموده باشید و از شهر زیبا و خنک ماکو گذر نموده باشید، حتما غذا های متنوع و خوشمزه آن را امتحان نموده اید.
گشنیز کباب یکی از غذا های لذیذ این شهراست که به نام کباب گشنیز هم شناخته می گردد. البته این غذای خوشمزه مخصوص شهر ماکو نیست و در خیلی از شهر های آذری زبان شمال غرب ایران هم درست می گردد و به نام کباب ماکویی هم شناخته می گردد.
اگه به این شهر ها سفر کردید می توانید سراغ گشنیز کباب را از کبابی ها بگیرید. این غذای خوشمزه و بی نظیر مخلوطی از گوشت و سبزیجات است که به عنوان وعده اصلی در نهار یا شام آن روا سرو می نمایند. اما ما امروز طرز تهیه گشنیز کباب را آموزش میدهیم تا دیگهرنیازی نباشد برای خوردن این غذای لذیذ به شهر های دیگر سفر کنید!
طرز تهیه گشنیز کباب رو یاد بگیرید و به راحتی در خونه درست کنید. با ما همراه باشید:
مواد لازم برای گشنیز کباب برای 4 نفر
گوشت چرخنموده 500 گرم
لپه 200 گرم
پیاز 2 عدد
تخم مرغ 2 عدد
گشنیز تازه 500 گرم
لیمو عمانی 2 عدد
آرد 1 قاشق
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
زمان پخت
40 دقیقه
1- پیش از هر چیز، لپه ها را در آب از چند ساعت قبل خیس کنید. سپس آن ها را در قابلمه بریزید و با میزانی آن بپزید. بعد از آن که لپه ها کاملا پخت و نرم شد، آن ها آبکش کنید. لپه ها را چرخ کنید و آب لپه را نگه دارید.
2- داخل کاسه ای، 2 عدد از پیاز ها را رنده کنید، سپس گوشت چرخ نموده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید. لپه های چرخ شده را نیز داخل کاسه بریزید و همراه با دیگر مواد هم بزنید و با دست خوب ورز دهید. سپس تخم مرغ ها را نیز به مواد اضافه کنید و مجددا همه مواد را با هم ورز دهید.
3- میزانی از مواد آماده شده بردارید و قلقلی کنید. تمام مواد را به صورت گلوله هایی به میزان یک تخم مرغ در آورید.
4- داخل تابه میزانی روغن بریزید و آن را روی شعله میانه گاز قرار دهید. بعد از آن که روغن داغ شد، گلوله های آماده شده را داخل آن بیندازید و سرخ کنید.
5- بعد از آن که تمام گلوله ها سرخ شدند، زیر شعله را خاموش کنید و آن ها را کنار بگذارید.
6- گشنیز ها را پاک کنید، بشورید و داخل سبد بریزید. پس از آن که آب اضافی آن خارج شد، آن ها را خرد کنید.
7- تابه کوچکی را آماده کنید و داخل آن روغن بریزید. آن را روی شعله گاز قرار دهید تا داغ گردد. سپس گشنیز های خرد شده را داخل روغن تفت دهید.
8- یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و داخل قابلمه میانه به همراه کمی روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ گردد. سپس یک قاشق آرد به آن اضافه کنید تا همراه با پیاز تفت داده گردد.
9- آب لپه را به همراه 1 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید. لیمو عمانی ها را بشورید، با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید و داخل قابلمه بیندازید.
10- پس از آن که آب جوشید، گشنیز تفت داده شده را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید به مدت حدود 15 دقیقه بپزد. سپس گوشت های قلقلی را که از قبل سرخ نموده و کنار گذاشته اید، به آن اضافه کنید و اجازه دهید آن ها نیز به همراه مواد حدود 10 دقیقه بپزند و طعم سس را به خود بگیرند.
11- گشنیز کباب شما آماده است. می توانید آن را به همراه برنج و یا نان تازه نوش جان کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه گشنیز کباب
- اضافه کردن تخم مرغ ها به علت ایجاد چسبندگی در مواد و در نتیجه جلوگیری از وا رفتن کباب ها است.
- می توانید لپه های پخته شده و سایر مواد را در غذاساز و مخلوط کن بریزید تا خوب با هم ترکیب شوند.
- میزان گلوله هایی که آماده می کنید باید کمی از گردو بزرگ تر باشد.
- گشنیز ها نباید به صورت ساتوری و ریز خرد شوند. گشنیز های این کباب باید درشت خرد گردد.
- این غذا در آذربایجان با نان سنگک سرو می گردد.
- می توانید فرم کوفته ها را به دلخواه کمی به شکل لوله ای نیز درست کنید.
منبع:ایران کوک
منبع: فرادید