آموزش پیتزا سنگی در ماهی تابه، بدون احتیاج به فر
به گزارش وبلاگ همصحبت، پیتزا یکی از محبوب ترین و پر طرفدارترین فست فود ها در دنیاست که در انواع و طعم های گوناگون تهیه می گردد. پیتزا سنگی با روش طبخی متفاوت و آسان یکی از انواع پیتزاست که طرز تهیه آن در ادامه این مطلب تقدیم شما خواهد شد.
امروز فست فود ها یکی از مهم ترین گروه های غذایی در جهان هستند که تنوع بالایی دارند و به عنوان غذایی مدرن با طعم و سبک نو جای خود را در برنامه غذایی مردم جهان باز نموده اند. پیتزا یکی از مهم ترین و پر طرفدارترین نوع فست فودهاست که اولین بار در کشور ایتالیا طبخ شد و سپس تهیه آن در سراسر جهان رواج پیدا کرد. پیتزا در انواع پیتزای سبزیجات، مرغ، گوشت، پپرونی و... تهیه می گردد و دارای طیف گسترده ای از طعم و مزه است.
یکی از انواع پیتزا های محبوب پیتزا سنگی است که برای تهیه آن از سنگ ریزه هایی شبیه سنگ های تنور نان سنگک استفاده می نمایند. ما در این مطلب برآنیم تا طرز تهیه یک پیتزای سنگی خوشمزه و در عین حال آسان را در ماهی تابه روی گاز و بدون احتیاج به فر با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.
مواد لازم برای تهیه پیتزا سنگی
پنیر پیتزا: 1 لیوان
سوسیس پپرونی: 2 عدد
سس کچاب: 3 قاشق غذاخوری
سنگ ریزه: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
شیر یا آب: یک لیوان
پودر خمیر مایه: یک قاشق غذاخوری سرپر
شکر: یک قاشق چای خوری
تخم مرغ: 1 عدد
روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
آرد سفید گندم: سه لیوان سرخالی
نمک: یک قاشق مرباخوری سر پر
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به پنیر پیتزا
پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیر های دیگر ارائه می گردد. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامین های گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث می گردد که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کم تر جذب بدن شوند. از ویژگی های یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. بعلاوه یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچ وجه پس از پخت روغن پس نمی دهد.
نکات مربوط به پودر خمیر مایه
خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و ... از آن استفاده می گردد. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث فراوری گاز کربنیک و مواد آلی می گردد و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی می نماید. پودر خمیر مایه را می توانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست می دهد؛ بنابراین بهتر است آن را به میزان ای که مصرف دارید، بخرید.
نکات مربوط به آرد
نکته مهمی که در خصوص آرد باید به آن توجه داشته باشید، این است که کیفیت آرد های موجود در بازار فرق دارد. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا بیش تر از میزانی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شما درحال سفت شدن است و هنوز میزانی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر میزان آرد را طبق دستور اضافه کردید و دیدید که خمیر شما هنوز به دست میچسبد؛ یعنی باید کمی بیش تر به آن آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره میزان آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید؛ ولی ممکن است این میزان باتوجه به کیفیت و نوع آرد کم یا زیاد گردد.
طرز تهیه پیتزا سنگی
در مرحله اول باید خمیر مخصوص پیتزا را آماده کنیم. خمیری که آموزش آن را با شما به اشتراک می گذاریم، یک خمیر جادویی است که بسیار راحت، سبک و لطیف است و در تهیه انواع پیتزا، پیراشکی، تارت، پای و... کاربرد دارد. برای تهیه این خمیر ابتدا شیر یا آب را گرم کنید، درحدی که فقط گرم باشد و دست را نسوزاند. سپس شکر را در آن حل کنید. پودر خمیر مایه را روی شیر بپاشید و روی ظرف یک بشقاب یا نعلبکی بگذارید و به مدت پانزده دقیقه به آن موقع بدهید. در این فاصله تخم مرغ، نمک و روغن را خوب مخلوط کنید. بعد از پانزده دقیقه در روی ظرف شیر را بردارید. پودر خمیر مایه باید کاملاً در شیر حل شده باشد.
در این مرحله از کار شیر را روی ترکیب تخم مرغ و روغن بریزید؛ ولی هم نزنید. بلافاصله نصف آرد را با الک به این مواد اضافه کنید. سپس با دست یا لیسک هم بزنید تا آرد خوب حل گردد و حالت گلوله ای نداشته باشد. سپس بقیه آرد را اضافه کنید و با دست خوب ورز بدهید تا خمیر منسجمی داشته باشید. آرد را باید تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست شما نچسبد. سپس روی ظرفی را که خمیر در آن واقع شده است، با یک حوله تمیز یا پتوی نازک بپوشانید و آن را به مدت یک ساعت و نیم در یک جای گرم بگذارید تا حجم خمیر دوبرابر گردد.
حالا یک ماهی تابه گرد و نسبتا بزرگ را انتخاب کنید. سنگ ریزه ها را که از قبل خوب شسته و خشک نموده اید، کف ماهی تابه بریزید و آن ها را پخش کنید تا به صورت یکنواخت تمام سطح ماهی تابه را بپوشاند؛ سپس ماهی تابه را روی اجاق گاز بگذارید و شعله را زیاد کنید تا سنگ ریزه ها داغ شوند. در این هنگام در ماهی تابه را حتما بگذارید.
حالا روی میز کارتان کمی آرد بپاشید و حدود 300 گرم از خمیر را بردارید روی میز بگذارید. خمیر را به صورت یک چانه گرد در بیاورید و با پشت دست چند بار روی آن فشار وارد کنید؛ سپس با نوک انگشت به وسط چانه خمیر ضربه بزنید، به طوری که خمیر مثل یک دایره پهن گردد و نه زیاد کلفت و نه بیش از حد نازک باشد. در ماهی تابه را بردارید و شعله اجاق را کم کنید. خمیر آماده شده را آرام بردارید و روی سنگ ریزه ها پهن کنید.
سس کچاب را روی خمیر بریزید و با کف قاشق روی تمام سطح خمیر پخش کنید. پنیر پیتزا را روی سطخ خمیر بریزید، طوری که کاملا روی خمیر را بپوشاند. در مرحله آخر برش های پپرونی را روی سطح خمیر بچینید و در ماهی تابه را بگذارید و حدود سی دقیقه زمان بدهید تا پنیر ها آب شوند و خمیر بپزد. بعد از گذشت این زمان پیتزا سنگی شما آماده است و می توانید آن را از روی سنگ ریزه ها بردارید و به ظرف سرو منتقل کنید. نوش جان
منبع: فرادید