طرز تهیه 10 نوع ته دیگ برنج خوشمزه و لذیذ

به گزارش وبلاگ همصحبت، ته دیگ برنج می تواند برنج ساده برشته شده در روغن باشد. با این حال می توان با استفاده از انواع مغزها، سبزیجات، نان، ادویه جات و ماست برای تهیه یک ته دیگ خوشمزه و دلچسب استفاده کرد.

طرز تهیه 10 نوع ته دیگ برنج خوشمزه و لذیذ

وبلاگ همصحبت | سرویس آشپزی - ته دیگ، خوراک چرب و خوشمزه و جزء جدا نشدنی سفره های ایرانی بوده و در اغلب رستوران ها نیز تکه ای از آن در کنار غذای اصلی سرو می گردد. از آنجا که برنج، غذای اصلی ایرانیان را تشکیل می دهد، تنوع بخشیدن به ته دیگ برنج می تواند شما را از خوردن غذا های یکنواخت و تکراری نجات دهد. اما چگونه می توان به ته دیگ برنج تنوع بخشید؟ چه موادی می توان برای ته دیگ برنج به کار برد که هم خوشمزه باشد و هم در برنامه غذایی ما تغییر ایجاد کند؟ برای دریافت پاسخ این سوال در ادامه با طرز تهیه انواع ته دیگ برنج با ما همراه باشید …

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:

  • ته دیگ برنج با کدو سبز
  • ته دیگ برنج با مغز ها
  • ته دیگ برنج با بال مرغ
  • ته دیگ برنج با اسفناج
  • ته دیگ برنج با کاهو
  • ته دیگ برنج با ماست زعفرانی
  • ته دیگ برنج با چوب شور
  • ته دیگ برنج با کدو حلوایی
  • ته دیگ برنج با چغندر

انواع ته دیگ برنج

1. ته دیگ برنج با کدو سبز

نوعی ته دیگ برنج وجود دارد که با کدو سبز درست شده و شیرین است. این ته دیگ از جمله ته دیگ های محبوب در شهر دامغان است و برای پلو های مخلوط مانند رشته پلو، عدس پلو و سبزی پلو کاربرد دارد.

دستور تهیه

  1. کدو را شسته، پوست بگیرید و به صورت حلقه ای یا طولی برش دهید. دقت کنید ضخامت برش ها یکسان بوده و زیاد نازک نباشد، چون کدو زود می سوزد؛ بنابراین ضخامت برش های کدو را کمتر از 5-4 میلی متر در نظر نگیرید.
  2. ته قابلمه ای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد، چند قاشق روغن ریخته و اجازه دهید روی حرارت ملایم داغ گردد، سپس کدو ها را در روغن بچینید.
  3. روی کدوها مقداری شکر، دارچین و گرد غوره بپاشید و سپس برنج آبکش را روی آن بریزید.
  4. پس از دم کشیدن برنج، برای سرو ابتدا آن را با احتیاط در دیس بکشید طوریکه کفگیر باعث له شدن کدو های ته دیگ نگردد، سپس ته دیگ را روی برنج قرار دهید.

دو نکته مهم

  1. ته دیگ کدو خیلی زود می سوزد، بنابراین برای تهیه آن حرارت را خیلی کم کنید.
  2. برای تهیه این ته دیگ اگر از قابلمه نچسب استفاده نگردد، احتمال چسبیدن ته دیگ زیاد است. بنابراین موقع کشیدن، کدو ها له شده و ظاهر مناسبی نخواهند داشت.

2. ته دیگ برنج با مغز ها

  1. کنجد خام و مغز خام آفتابگردان، تخم کدو، هندوانه یا هر مغز دلخواهی را با کمی آب خیس کنید تا موقع حرارت دیدن در ته قابلمه نسوزند.
  2. دو سه قاشق غذاخوری روغن ته قابلمه نچسبی ریخته و اجازه دهید روی حرارت ملایم گرم گردد.
  3. مقداری زعفران دم نموده به روغن اضافه کنید، سپس مغز ها و کنجد نم دار را به صورت یکنواخت ته قابلمه پهن کنید و مقداری نمک روی آن ها بپاشید.
  4. برنج آبکش را در قابلمه ریخته و روی درب قابلمه دمی قرار دهید.
  5. حرارت را کم نموده و حداکثر 45 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد و ته دیگ برنج آماده گردد.

نکته: حرارت را خیلی کم کنید، چون حرارت بالا باعث سوختن مغز ها می گردد.

3. ته دیگ برنج با بال مرغ

  1. بال مرغ را در ظرفی ریخته، نمک و زعفران به آن اضافه کنید و خوب چنگ بزنید تا کاملا به ادویه آغشته شوند.
  2. روغن را ته قابلمه داغ نموده، سپس بال ها را در آن بچینید.
  3. برنچ آبکش را در قابلمه ریخته و کمی فشار دهید تا بال ها به آن بچسبند.
  4. برنج را دم نموده و حرارت را ملایم کنید.
  5. 60-45 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد و بال ها بپزند، سپس پلو را به صورت قالبی در ظرف سرو بکشید.

نکته: برای تهیه این ته دیگ حتما از قابلمه نچسب بهره ببرید، چون در غیر اینصورت ته دیگ چسبیده و به صورت قالبی از قابلمه خارج نمی گردد.

4. ته دیگ برنج با اسفناج

  1. روغن را ته قابلمه نچسبی داغ نموده، سپس زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید.
  2. برگ های تازه اسفناج را به شکل دلخواه ته قابلمه بچینید و سپس برنج آبکش را روی آن بریزید.
  3. اجازه دهید برنج روی حرارت ملایم دم بکشد و پس از 35-30 دقیقه حرارت را خاموش کنید.

5. ته دیگ برنج با کاهو

  1. روغن را ته قابلمه نچسب داغ نموده و سپس برگ های درسته کاهو را در یک یا دو لایه ته قابلمه بچینید.
  2. برنج آبکش را روی برگ ها ریخته و روی حرارت ملایم دم کنید.

نکته: ته دیگ کاهو برای برنج های مخلوط با سبزی مانند سبزی پلو، شوید پلو و میگو پلو عالیست.

6. ته دیگ برنج با ماست زعفرانی

  1. روغن را در قابلمه نچسبی بر روی حرارت ملایم داغ نموده و سپس کنجد را در آن بپاشید.
  2. ماست چکیده، نمک و محلول زعفران را در کاسه ای ریخته و خوب مخلوط کنید، سپس با قاشق به آرامی در قابلمه بریزید تا کف قابلمه را کاملا بپوشاند.
  3. برنج آبکش را در قابلمه بریزید و با پشت قاشق کمی فشار دهید تا دانه های برنج در ماست فرو فرایند.
  4. برنج را دم نموده و حرارت را کم کنید.
  5. پس از 45-40 دقیقه حرارت را خاموش نموده و پلو را به صورت قالبی در ظرف سرو بکشید.

نکته: برای تهیه ته دیگ از کنجد بوداده استفاده نکنید، چون خیلی سریع می سوزد.

7. ته دیگ برنج با چوب شور

  1. روغن را در قابلمه داغ نموده، سپس چوب شور ها را به سلیقه خود در آن بچینید.
  2. بدون اینکه قابلمه را تکان دهید، برنج آبکش را در آن ریخته و روی حرارت ملایم دم کنید.
  3. پس از 35-30 دقیقه، حرارت را خاموش نموده و پلو را در ظرف سرو بکشید.

8. ته دیگ برنج با کدو حلوایی

  1. کدو حلوایی را پوست گرفته و به صورت ورقه هایی به ضخامت نیم سانتیمتر برش بزنید. سپس با استفاده از قالب به شکل دلخواه در آورید.
  2. برش های کدو حلوایی را 15 دقیقه در مخلوط آب سرد و نمک قرار دهید و اگر طعم شیرین کدو حلوایی برای شما قابل تحمل نیست با افزودن مقداری آبلیمو، طعم آن را تعدیل کنید.
  3. پس از 15 دقیقه، کدو حلوایی را آبکش نموده و اجازه دهید خشک گردد. برای این منظور می توانید از دستمال نخی تمیزی یاری بگیرید.
  4. روغن را ته قابلمه داغ کنید، مقداری نمک در روغن بریزید، سپس برش های کدو حلوایی را در روغن بچینید.
  5. برنج آبکش را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم به مدت 45-40 دقیقه دم بگذارید.

9. ته دیگ برنج با زیره

  1. کنجد خام را در مقداری آب خیس کنید تا موقع حرارت دیدن نسوزد.
  2. سپس مقداری زیره سیاه و تخم خرفه را همراه با کنجد نم دار در کاسه ای مخلوط کنید.
  3. روغن را ته قابلمه بر روی حرارت ملایم داغ نموده و سپس مخلوط فوق را در آن به طور یکنواخت پهن کنید و مقداری نمک روی آن بپاشید.
  4. برنج آبکش را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم به مدت 45-40 دقیقه دم بگذارید.
  5. هنگام سرو، برنج را به صورت قالبی در ظرف بکشید.

10. ته دیگ برنج با چغندر

  1. اگر برای ته دیگ از چغندر خام استفاده می کنید باید خیلی نازک (3-2 میلی متر) برش دهید، ولی در صورت استفاده از چغندر پخته، ورقه ها را ضخیم تر (6-5 میلی متر) برش دهید.
  2. چند قاشق روغن کف قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم گردد، سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید.
  3. ورقه های چغندر را ته قابلمه بچینید و برنج آبکش را روی آن بریزید.
  4. پس از دم کردن برنج، 45-40 دقیقه صبر کنید تا ته دیگ روی حرارت ملایم عمل آید.

شما با دستور تهیه چه نوع ته دیگ برنج دیگر آشنا هستید؟ دیدگاه ها و تجربیات خود را به وسیله بخش ارسال نظر با مخاطبان وبلاگ همصحبت درمیان بگذارید

منبع: setare.com

به "طرز تهیه 10 نوع ته دیگ برنج خوشمزه و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه 10 نوع ته دیگ برنج خوشمزه و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید