طرز تهیه کباب برگ رستورانی در منزل؛ مرحله به مرحله

به گزارش وبلاگ همصحبت، کباب از جمله غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار در بین ایرانی ها است و مناسب انواع مهمانی ها و مجالس است. گوشت کباب را می توان از راسته گوسفند یا گوساله انتخاب کرد، ولی رسم چلوکباب اصل بر این بوده است که کباب را از راسته شیشک (گوسفند نر جوان) درست نمایند. گوشت کباب باید بیات یا اخته شده باشد، یعنی پس از کشتار حداقل 3 روز و حداکثر 15 روز در سردخانه یا یخچال مانده باشد، وگرنه نه تنها نرم نخواهد بود، بلکه مزه خوبی هم نخواهد داشت. در این مطلب از خبرنگاران بلاگ می خواهیم شما را با طرز تهیه یکی از مجلسی ترین و خوشمزه ترین کباب ها به نام کباب برگ گوسفندی آشنا کنیم.

طرز تهیه کباب برگ رستورانی در منزل؛ مرحله به مرحله مواد لازم برای تهیه کباب برگ
گوشت راسته گوسفندی 200 گرم به ازای هر نفر
نمکبه مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
پیاز 3 عدد
آب ولرمکمی
آب زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه کباب برگ:

برای تهیه کباب برگ بهتر است از راسته گوسفندی بهره ببرید.

ابتدا گوشت را داخل ظرف گذاشته و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید.

سپس پیازها را درشت خرد نموده و رو و زیر گوشت را کامل با پیاز بپوشانید.

سپس در ظرف را بسته و در فریزر و دمای زیر صفر بگذارید تا کمی منجمد گردد و یخ بزند. بعد از اینکه یخ زد از فریزر بیرون آورید و در یخچال قرار دهید تا یخ آن آب گردد و بعد گوشت ها را از ظرف بیرون آورید و پیازها را از آن جدا کنید.

گوشت را برداشته و کف دستتان را با آب ولرم کمی خیس کنید و کمی آب هم روی تخته بریزید.

سپس گوشت را روی تخته قرار داده و چاقو را وسط گوشت انداخته و آن را باز کنید. فقط مراقب باشید که قسمت خاتمهیی گوشت را کامل باز نکنید.

سپس گوشت را به صورت عمودی روی تخته گذاشته و با چاقو به آن ضربه بزنید. به دو طرف گوشت ضربه بزنید و نگران پاره شدن گوشت نباشید.

سپس چاقو را برگردانده و با قسمت پشت آن هم به هر دو طرف گوشت ضربه وارد کنید تا گوشت به دو قسمت مساوی تقسیم گردد.

پاک کردن و بریدن راسته

راسته را پیش از بریدن برای کباب باید پاک کرد.

یعنی 3-4 سانتی متر از سر کلفت آن که محل اتصال به استخوان است باید برید و لایه رگ و ریشه روی راسته را برداشت.

در راسته چهارپای پروار ممکن است رگه های نازکی از چربی سفید رنگ دیده گردد؛ این رگه ها باعث نرمی و لطافت کباب خواهند شد.

کاردی کردن راسته

یک ورقه را روی تخته بیندازید و یک کارد سنگین به دست بگیرید و ورقه راسته را کاردی کنید.

یعنی با پشت کارد روی گوشت بزنید تا خط های موازی با هم و عمود بر سر و ته برش خورده پدیدار گردد.

ضربه ها را آهسته بزنید و در این کار زیاده روی نکنید، وگرنه گوشت له می گردد.

اکنون با کارد عمود بر خط های موازی ورقه گوشت را نصف کنید. باقی ورقه ها را به همین ترتیب کاردی و نصف کنید.

به سیخ کشیدن کباب برگ

یک تکه از ورقه های کاردی شده را روی تخته قرار داده، سیخ کباب برگ را عمود بر خط های کارد از وسط گوشت گذرانده و گوشت را تا پایین سیخ بکشید.

سپس تکه دیگری را به همین ترتیب به سیخ بکشید و تا پشت تکه اول بیاورید.

وقتی که طول کباب روی سیخ به مقدار کافی (20-25 سانتی متر) رسید، سیخ کباب را روی تخته بخوابانید و لبه های ورقه های کاردی شده را با ضربه های آهسته پشت تیغه کارد به هم بچسبانید و به کباب شکل بدهید تا یک پارچه به نظر بیاید و اگر سیخ باریک است برای هر کباب می توان از 2 سیخ استفاده کرد.

فیلم آموزش کباب برگ، مرحله سیخ کردن

آتش دادن کباب برگ

کباب برگ را روی آتش زغال یا در کباب پز برقی یا گازی می توان آتش داد.

آتش دادن روی زغال بهتر است. آتش زغال را روشن کنید و باد بزنید تا شعله زغال مایل به آبی گردد.

سیخ های کباب را روی آتش زغال بچینید و باد زدن آتش را ادامه دهید.

سیخ ها را به ترتیب برگردانید. توجه کنید که گوشت کباب نازک و آتش مستقیم است. همین قدر که رنگ گوشت برگردد و آثار سوختگی در لبه های نازک کباب ظاهر گردد، کافی است.

برای کباب خون دار و نرم مدت زمان آتش روی هم رفته بیش از 2-3 دقیقه نیست.

روی کباب ها کره آب شده را مالیده و با سماق و گوجه فرنگی کبابی و همراه با نان یا کته سر سفره ببرید.

روشی دیگر برای تهیه کباب برگ آبدار و ترد:

روش دیگری که برای به سیخ کشیدن کباب برگ می توانید بهره ببرید این است که 4 انگشت را روی گوشت گذاشته و به همان مقدار از گوشت جدا کنید و این کار را یک بار دیگر تکرار کنید.

سپس به مقدار 3 انگشت از گوشت جدا نموده و این کا را نیز یک بار دیگر تکرار کنید.

حالا نوبت به سیخ کشیدن است. سیخ و تخته را با آب ولرم کمی خیس کنید و از خاتمه ترین قسمت گوشت، سیخ را وارد گوشت کنید.

سپس کناره های کباب را با چاقو مرتب کنید و به یک مقدار در بیاورید.

در خاتمه کمی مخلوط زعفران و آب را به کباب ها بمالید.

می توانید از برش 4-4-3-3-2-1 هم بهره ببرید. در خاتمه روی هر دو روی کباب با یک قلم مو، کره آب نموده بمالید و آن را برای آتش دادن کنار بگذارید.

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه کباب برگ:

  • وقتی به گوشت پیاز اضافه می کنید، فقط رنگ رویی گوشت را تغییر می دهد و داخل گوشت قرمز می ماند. پس نگران نباشید.
  • اگر می خواهید مطمئن شوید که گوشت انتخابی تان گوشت راسته گوسفندی است، گوشت باید بافت چربی داشته باشد.
  • مقدار چاقویی که با آن به گوشت ضربه می زنید باید مقدار خود گوشت باشد که تمامی قسمت های گوشت با چاقو ضربه دیده باشند.
  • برای خوشمزه تر شدن کباب برگ از گوشت راسته گوسفندی استفاده می گردد که هم نرم تر است و هم طعم بهتری به کباب برگ می دهد.

امیدوارم مطالب این پست برای شما مفید بوده باشد. اگر شما از آن دسته هواداران پر و پا قرص کباب هستید، حتما به سایر غذاهای گوشتی هم علاقه دارید. برای ایجاد تنوع در برنامه غذایی روزانه خود سری به فهرست غذاهای با گوشت بزنید و با یاری دستور غذای هر کدام از آن ها یکی غذای گوشتی لذیذ برای خود و عزیزانتان درست کنید.

البته خوردن گوشت بیشتر از دو بار در هفته توصیه نمی گردد. به خصوص اگر از شما عادت به خوردن گوشت گاو دارید.

گوشت گوسفند که گوشت سالم تری است تا 3 بار در هفته هم اگر مصرف گردد مسئله ای ندارد.

بنابر این بهتر است مصرف غذاهای بدون گوشت را هم حتما در برنامه غذایی خود قرار دهید.

برای سایر دستورات آشپزی از وبلاگ همصحبت بلاگ یاری بگیرید.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه کباب برگ رستورانی در منزل؛ مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب برگ رستورانی در منزل؛ مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید