چگونه برترین لوبیا را برای خورشت قورمه سبزی انتخاب کنیم؟
به گزارش وبلاگ همصحبت، بی علت نیست که خورشت قورمه سبزی معروف و جهانی شده است. برای اینکه این خورشت ایرانی را در حد اعلا درست کنید باید به نکات ظریفی دقت کنید و باید تمام کوشش خودتان را بکنید که حساب شده عمل کنید.
در ابتدای کار شاید به نظرتان سخت و سخت بیاید، ولی خبر خوش این است که با دانستن نکات لازم و با استفاده درست از تجربیات دیگر آشپز های باتجربه می توانید به برترین شکل خورشت قورمه سبزی ایرانی درست کنید که با ذایقه و سلیقه شما جور در بیاید. سوای از انتخاب سبزی ها با نسبت مناسب و دقیق و بعلاوه چاشنی خوشمزه، در خرید لوبیا هم باید دقت داشته باشید. تعجب نکنید! لوبیا به خورشت قورمه سبزی لعاب می دهد.
همه آشپز های ایرانی دوست دارند خورشت قورمه سبزی را خوش رنگ لعاب درست نمایند؛ بنابراین برای اینکه بتوانید از این عنصر خوشمزه برای خوش رنگ و لعاب شدن خورشت خود بهره ببرید باید انتخاب درستی داشته باشید. در این مقاله از بلاگ اکالا هر آن چیزی که برای خرید یک لوبیای مناسب قورمه سبزی احتیاج است را به شما گوشزد می کنیم. پس به خوبی نکات زیر را به خاطر بسپارید و موقع خرید توجه ویژه داشته باشید.
خصوصیات لوبیای مناسب خورشت قورمه سبزی
در حقیقت بسته به منطقه ای که شما در آن زندگی می کنید، ممکن است روش خاصی برای تهیه خورشت قورمه سبزی داشته باشید. برای مثال در تبریز از لوبیا چشم بلبلی استفاده می نمایند. در خوزستان رب بسیار اضافه می نمایند که این احتمالا برای بقیه ایرانی ها تعجب برانگیز است. یا در شمال شنبلیله را به میزان کم استفاده می نمایند.
درست است که شنبلیله زیاد از حد باعث تلخی خورشت قورمه سبزی می شود، ولی ساکنین شمال کشور هم خیلی کمتر از حد معمول از این سبزی استفاده می نمایند؛ بنابراین بسته به رسوم خودتان می توانید خورشت قورمه سبزی مخصوص خودتان را درست کنید و هیچ راه کاملا درستی وجود ندارد.
لوبیای قورمه سبزی
به یاد داشته باشید که این غذای برای شما و عزیزان شما پخته می شود. پس فارغ از همه این قوانین و نکاتی که تمامی هم ندارند، معیار اصلی خود را ذایقه و سلیقه خودتان در نظر بگیرید. زیرا این وعده می تواند وعده به یاد ماندنی برای شما باشد. به هر حال همه ما خاطره محوی را به خاطر می آوریم که خانه یکی از اقوام مهمان بوده ایم و با خورشت قورمه سبزی اصیل و اعلا از ما پذایرایی شده است. این خورشت چنان به یاد ماندنی بوده است که تا سال ها به اصطلاح مزه اش را زیر زبانمان حس نموده ایم و آن شب هم زبان زد خاص و عام شده است.
در نهایت ما پیشنهاد خود را به شما می دهیم و همه این پیشنهاد ها را از جنبه های متفاوت آنالیز می کنیم. ولی تصمیم نهایی با خود شماست.
در خصوص لوبیا هم همین نکات حاکم است. بسیاری از آشپز ها برای تهیه خورشت قورمه سبزی از لوبیای قرمز استفاده می نمایند. یا در شمال کشور این خورشت را بدون حبوبات می پزند. در دومین حالت در شمال کشور، شنبلیله را حذف می نمایند و با لوبیا چیتی خورشت قورمه سبزی درست می نمایند. در تهران یا از لوبیا چیتی استفاده می نمایند یا لوبیای قرمز. ساکنین شهر تبریز سبزی ها را سرخ نمی نمایند و از لوبیای چشم بلبلی استفاده می نمایند. بعلاوه در خوزستان به خورشت قورمه سبزی رب گوجه فرنگی بسیار اضافه می نمایند.
شاید فکرش را نمی کردید، ولی خانواده لوبیا ها بسیار متنوع است و اصول خاص خود را دارد که بهتر است قبل از اینکه برای لوبیای بی کیفیت هزینه کنید، به این اصول و قوانین اشراف داشته باشید تا دچار مشکل نشوید و از نتیجه نهایی که خورشت قورمه سبزی است نهایت استفاده را ببرید.
ویژگی های لوبیای مناسب خورشت قورمه سبزی
در ادامه لوبیای با کیفیت را از چند جنبه متفاوت آنالیز می کنیم. رنگ لوبیا، ظاهر لوبیا، تازه بودن لوبیا.
1- رنگ لوبیا
اولین، برترین و امن ترین راه برای تشخیص لوبیای باکیفیت آنالیز رنگ آن است. لوبیا چیتی کرم رنگ است و رگه های قرمز و صورتی دارد. این ویژگی های شاخص و معین لوبیا چیتی است. یک سری نشانه هم وجود دارد که می توانید با توجه به آن ها لوبیای بد را تشخیص دهید. برای مثال اگر دانه هایی را دیدید که تیره رنگ باشد و یا رگه های آن به جای اینکه صورتی و قرمز باشد، قرمز پررنگ و تیره بود. این ها نشانه های لوبیاچیتی بی کیفیت است.
2- سایز لوبیا
دومین نشانه لوبیا چیتی کهنه آنالیز سایز آن هاست. هر چقدر میزان دانه های لوبیا کوچک تر باشد، لوبیا ها کهنه تر و بی کیفیت تر هستند.
3- ظاهر لوبیا
سومین راه تشخیص لوبیا چیتی با کیفیت ظاهر کلی دانه های لوبیا است. لوبیا در حالت عادی باید پوست صاف و شفافی داشته باشد. اگر پوست لوبیا چروکیده و یا کرم خورده باشد پیشنهاد ما این است که از خرید آن صرف نظر کنید. مورد دیگر به تمیز بودن لوبیا برمی شود. اگر لا به لای دانه های لوبیا خاک و سنگ زیادی مشاهده کردید احتمال اینکه آن لوبیا کهنه باشد بسیار زیاد خواهد بود.
4- تازه بودن لوبیا
برای تشخیص تازه بودن لوبیا یک سری خصوصیات ظاهری وجود دارد که در موارد قبل تمام کمال آن ها را آنالیز کردیم. ولی واضح ترین و ساده ترین راه این است که لوبیای بسته بندی بخرید. مزیتی که لوبیای بسته بندی نسبت به لوبیای فله دارد این است که روی بسته بندی می توانید تاریخ فراوری و انقضای محصول را ببینید و بعد با خیال راحت خرید خود را کامل کنید.
در این مطلب به رسم و رسوم متفاوت شهر های متفاوت کشور پرداختیم. حالا می دانیم که در شهر های متفاوت از لوبیا های متفاوتی استفاده می نمایند. ولی در عین حال برترین انتخاب بین انواع اقسام لوبیا، لوبیا چیتی است. زیرا خورشت قورمه سبزی را بسیار خوش رنگ و لعاب می نماید.
در نهایت به نکاتی که باید در زمان خرید لوبیا چیتی در نظر بگیریم پرداختیم. دانستن این نکات ساده و دم دستی در خرید هوشمندانه تر به شما یاری شایانی می نمایند.
منبع: اکالا
منبع: فرارو