طرز تهیه آش ماشاب، یکی از غذا های سنتی و محلی شهر قم

به گزارش وبلاگ همصحبت، آش از خوراک های اصیل و سنتی مردم ایران است که به صورت محلی و ویژه در هر منطقه و شهر های ایران تهیه می گردد، هر شهری در ایران به یک شکل خاص آش معروف می باشد. این معروفیت و محبوبیت طعم درمورد آش ماشاب نیز صدق می نماید. آش ماشاب، از غذا های سنتی و محلی شهر قم می باشد که البته طرز تهیه ساده و راحتی دارد.

طرز تهیه آش ماشاب، یکی از غذا های سنتی و محلی شهر قم

هر کدام از مواد غذایی و به خصوص حبوبات خاص و مفیدی که در طرز تهیه این آش مخصوص استفاده می گردد، فواید و خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد. به عنوان مثال ماده غذایی ماش از اصلی ترین مواد این آش است در عین کالری کمی که دارد بسیار پرخاصیت است. دانه های غنی ماش به علت داشتن ویتامین های A و D که برای بدن ضروری می باشد موجب تقویت اعصاب و بهبود بینایی در فرد می گردد.

به همین علت افرادی که در دوران رژیم لاغری هستند، حتما توصیه می کنیم که هفته ای 2 بار از ماش استفاده نمایند؛ چون ماش علاوه بر خاصیت های فراوانی که برای سلامتی دارد، غیرچاق نماینده نیز است. به همین علت نگرانی از بابت مصرف زیاد نخواهید داشت. در واقع آش ماشاب در میان مردم استان قم به عنوان یک آش سنتی و رژیمی معروف است. چرا که ماشاب یک نمونه کامل از خوراکی های مقوی و به خصوص سرشار از فیبر بوده که هواداران خاص و بسیاری نیز دارد.

البته این غذا به علت داشتن حداقل کالری به افرادی که اضافه وزن دارند نیز بسیار توصیه شده است. وجود ماش و پیاز که منبع مهم تامین فیبر در بدن هستند، در کنترل و پیشگیری بیماری هایی، چون چربی خون و دیابت بسیار موثر هستند.

مواد لازم

ماش: 250 گرم

گوشت ران گوسفند:150 گرم

گندم: 70 گرم

برنج: 80 گرم

عدس:120 گرم

لوبیا چشم بلبلی: 70 گرم

کدو حلوایی نگینی خرد شده:100 گرم

پیاز میانه: 3 عدد

سیب زمینی میانه: 2 عدد

آب گوشت:2 لیوان

اسفناج: 100 گرم

جعفری: 100 گرم

گشنیز: 100 گرم

تره: 100 گرم

نمک: به مقدار لازم

زردچوبه: به مقدار لازم

فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا حبوبات مورد نظر شامل ماش، گندم، عدس و لوبیا چشم بلبلی را تمیز بشویید و اجازه دهید 7 تا 8 ساعت خیس بخورد تا نفخ آن گرفته گردد.

در این مرحله به علاوه حبوبات خیس خورده برنج را هم به آن ها اضافه کنید.

سپس آن ها را داخل قابلمه ای ریخته و مقداری آب درون قابلمه بریزید که بر روی مواد را کامل بگیرد.

قابلمه را بر روی اجاق گاز بگذارید و شعله را زیاد کنید تا آب داخل قابلمه بجوشد. سپس حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا همه مواد خوب پخته شوند.

در اینجا پیاز ها را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه با مقداری روغن سرخ کنید.

سپس پیاز ها را به همراه کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مواد قابلمه اضافه کنید.

بعد از یک ساعت پخت مواد، کدو حلوایی و سیب زمینی را نگینی خرد کنید و به همراه آب گوشت داخل قابلمه بریزید.

سبزی های آش را که شامل اسفناج، جعفری، گشنیز و تره است نیز ریز خرد کنید و به مواد ماشاب اضافه کنید.

گوشت ران گوسفند را جدا در یک ظرف دیگر بپزید و ریش ریش کنید.

در زمان 5 دقیقه آخر طبخ آش، گوشت ریش ریش شده را به قابلمه اضافه کنید.

اجازه دهید آش جا بیفتد و سپس سرو کنید.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه آش ماشاب، یکی از غذا های سنتی و محلی شهر قم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش ماشاب، یکی از غذا های سنتی و محلی شهر قم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید