قزقان دره ، یکی از جاذبه های کمتر شناخته شده خراسان رضوی
به گزارش وبلاگ همصحبت، ما چند درصد از جاذبه های دیدنی ایران عزیزمان را می شناسیم؟ ایران کشوری چهار فصل و چهار اقلیم است. منطقه ها کوهستانی، کویری، کوهپایه ای، دشت، دریا، صحرا، رودخانه، هر چیزی که بخواهیم را می توانیم در ایران ببینیم. با این وجود، بیشتر ما جاذبه های تکراری را ترجیح می دهیم یا اینکه به خارج از کشور سفر می کنیم. اما باید این را بدانیم که در هر گوشه ای، جاذبه ای منحصر به فرد انتظار ما را می کشد. به عنوان مثال، بیشتر مسافران، خراسان رضوی را تنها به مشهد مقدس می شناسند. اما در خراسان رضوی و در مرز دشت های ترکمنستان، مکانی دیدنی به نام قزقان دره وجود دارد. اگر به شناخت این جاذبه طبیعی زیبا علاقه مند هستید، پس با خبرنگاران همراه باشید!
قزقان دره کجاست؟
قطعا تا به اینجا متوجه شده اید که قزقان دره در خراسان رضوی واقع شده. جالب است بدانید که خراسان رضوی با دشت های ترکمنستان، مرز مشترکی دارد. در نزدیکی این مرز مشترک، روستایی به نام درگز به چشم می خورد. داخل این روستای تماشای که مجاورت دشت های ترکمنستان باعث سرسبزی آن شده، منطقه زیبای قزقان دره قابل دسترسی است.
به خاطر شرایط جغرافیایی خاص منطقه، مردم درگز زودتر از سایر شهر های ایران، بهار را تجربه می کنند. به همین علت افرادی که در خصوص این منطقه آگاهی بیشتری دارند، اینجا را به عنوان مقصد سفرهای نوروزی خود انتخاب می کنند. پوشش گیاهی و جانوری منطقه قزقان دره بسیار زیبا و تماشای است. از این رو، عشایر منطقه اینجا را در بهار برای اتراق خود انتخاب می کنند.
پس در بهار می توانید شاهد عشایر و دام های آنها باشید. معمولا در بهار جشنواره های مختلفی برگزار می گردد و اگر خوش شانس باشید، قادر خواهید بود که صنایع دستی و محصولات دامی ارگانیک آنها را خریداری نمایید.
روستای درگز چطور به وجود آمده است؟
شاید تشریح تاریخ روستای درگز نیز خالی از لطف نباشد. به هر صورت زمانی که راهی سفر هستید، ترجیح می دهید در خصوص مقصد خود اطلاعات کامل و جامعی داشته باشید. شاید اگر امروزه در نقشه، به منطقه درگز نگاهی بیاندازید، ببینید که چقدر این منطقه کوچک است. اما در گذشته و پیش از عهدنامه آخال، درگز وسعت بسیار زیادی داشته. اما در پی عهدنامه آخال، بخش اعظمی از این منطقه سرسبز و زیبا به ترکمنستان پیوست.
این منطقه از دیرباز حاصل خیز ترین جلگه منطقه خراسان بوده. به همین علت قوم و قبیله های مختلف همواره با هم بر سر تصاحب آن درگیر بودند. این درگیری ها به حدی بوده که حتی بعضی تاریخ نویسان بر این باور هستند که دارا، آخرین پادشاه حکومت هخامنشی، در اینجا و بر سر همین جنگ و جدال ها جان خود را از دست داد. حتی در دوران غزنوی، ترکان به این منطقه حمله ور شدند و مدتی در اینجا سکنی گزیدند. به همین علت است که بر خلاف باور، زبان مردم این منطقه بیشتر ترکی است. در طول تاریخ همواره بر سر این منطقه جنگ و درگیری بوده و امروزه به مکانی آرام برای گردشگری تبدیل شده.
جالب است بدانید که این شهر پیشینه تاریخی بسیار غنی و باستانی دارد. بعضی از تاریخ نویسان بر این باور هستند که شهر ایبورد، یا همان درگز کنونی، بیش از 7 هزار سال قدمت دارد. در مستندات تاریخی چنین بیان شده که اقوام اشکانی و پارت در اینجا زندگی می کردند.
موقعیت جغرافیایی قزقان دره
قزقان دره بخشی از منطقه درگز یا دره گز است. درگز نیز در بخش لطف آباد قرار گرفته که جزء توابع استان خراسان رضوی به شمار میرود. این روستا تنها 57 خانوار دارد و روستای بسیار کوچکی محسوب می گردد. البته این روستا نیز بخشی از دهستان دیباج به شمار می آید. شاید با شنیدن اینکه قزقان دره بخشی از توابع استان خراسان رضوی است، تصور کنید که باید فاصله بسیار کمی با مشهد مقدس داشته باشد. این در حالی است که حدود 255 کیلومتر از قزقان دره تا مشهد، فاصله است. بعلاوه اگر از تهران قصد عزیمت به این منطقه را دارید، باید خودتان را برای پیمودن جهتی 1150 کیلومتری آماده کنید.
این منطقه زیبا در شمال شرق ایران قرار گرفته. چناران در جنوب آن واقع شده است و از مغرب دارای مرز مشترک با قوچان است. بعلاوه از شرق و جنوب شرقی به مشهد می رسد.
برترین فصل سفر به قزقان دره
این منطقه، منطقه ای ییلاقی به شمار می آید. از طرف دیگر تمام منطقه را به بهار آن می شناسند. پس شکی در این نیست که حتما باید بهار را برای سفر خود انتخاب کنید. ابتدای فروردین هوا برای سفر به این منطقه بسیار ایده آل است. پس اینجا می تواند گزینه مناسبی برای سفر نوروزی سال جاری شما باشد. از طرف دیگر این هوای عالی تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد.
اقامت در قزقان دره
هیچ مکان اقامتی لوکس و چند ستاره ای در این مکان وجود ندارد. اگر قصد اقامت در اینجا را دارید، می توانید یک سفر بوم گردی را تجربه نموده و در خانه اهالی روستا شب را سپری کنید. در غیر این صورت می توانید به شهر های اطراف مراجعه کنید و شب را در آنجا به صبح برسانید. حتی بعضی از افراد در حین سفر به مشهد، به این منطقه هم سری می زنند و هنگام شب مجددا راهی مشهد می شوند. اگر در فصل بهار یا تابستان به قزقان دره سفر کنید، می توانید شب را در چادر سپری نموده و از هوای آنجا لذت ببرید.
جاذبه های اطراف قزقان دره
چشمه آب معدنی و گردنه الله اکبر در نزدیکی قزقان دره واقع شده است. بعلاوه می توانید از دره فوق العاده تماشای شمخال، آتشکده های متعدد دوره زرتشتیان، پارک ملی تندوره، پلکان نادری، غارهای شادمینه و قزلق، بازارچه مرزی ترکمنستان و طبیعت بکر اطراف تماشا فرمایید. آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی بسیار زیادی در این منطقه به چشم می خورند که می توانید از تمام آنها تماشا فرمایید. البته اگر با وسیله نقلیه شخصی خود سفر نموده باشید، می توانید تا نزدیکی مرز ترکمنستان رفته و از بازار گمرکی آن نیز تماشا فرمایید.
جهت دسترسی به قزقان دره
بهتر است جهت خود را از قوچان شروع کنید. از آنجا به روستای قزقان تنها سه ساعت راه است. زمانی که به روستای قزقان رسیدید، باید وسیله نقلیه خود را در جای مناسبی پارک نموده و ادامه جهت را به صورت پیاده پشت سر بگذارید. در جهت با چمنزار های زیبایی رو به رو خواهید شد که خستگی جهت را از تن شما می زدایند. در فصل بهار این دشت ها پوشیده از گل های شقایق وحشی می شوند و صحنه های بسیار زیبایی را خلق می کنند. از آنجا با حدود 30 دقیقه پیاده روی به قزقان دره خواهید رسید.
خب نظر شما در خصوص چنین بخش های بکری از طبیعت کشورمان چیست؟ آیا شما حاضر هستید که به همراه خانواده راهی چنین سفری شوید؟ از نظر شما آیا بهتر است در این منطقه ها، امکانات رفاهی، خدماتی و اقامتی ایجاد گردد یا همینطور بکر و تماشای باقی بمانند؟ نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. نباید فراموش کنید که ما عاشق شنیدن نظرات شما هستیم!
منبع:سـفـرزون
منبع: دیجیاتور