بازار زعفران دست کیست؟

به گزارش وبلاگ همصحبت، خبرنگاران/خراسان جنوبی مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه مراکز حمایتی فعال می شوند تا کشاورز دچار ضرر نشود و زعفران روی دستش نماند، اضافه کرد: در حقیقت قیمت اعلام شده قیمت پایینی است، اما اگر کشاورز زعفران خود را تحویل دهد با قیمت بالاتری با او معامله می کنیم.

بازار زعفران دست کیست؟

فصل پاییز برای کشاورزان خراسان جنوبی، فصل پربرکتی است چراکه محصولاتی چون زعفران و زرشک را که در جهان بی نظیر است، برداشت می نمایند.

به گزارش وبلاگ همصحبت، کشاورزان اول صبح شروع به کار می نمایند و قبل از اینکه آفتاب طلوع کند به جمع آوری گل ها پرداخته چرا که کار را راحت تر می سازد و به صورت خویشاوندی کار خود را پیش می برند. از برداشت راضی و کیفیت محصول درجه یک را حاصل جمع آوری به موقع محصول در راستای از بین نرفتن رایحه زغفران می دانند.

کشاورزان در راستای خشک کردن زعفران ابتدا آنها را بر روی یک پارچه سفید قرار داده و بعد از یک یا دو روز خشک می نمایند. کار زعفران سخت است اما فروش خوب آن می تواند خستگی را از تن کشاورزان بیرون کند.

اکنون برداشت گل های ارغوانی زعفران در منطقه ها سردسیر خراسان جنوبی شروع شده و بیش از 32 هزار زغفرانکار را در مزارع مشغول به کار نموده است. سال جاری در طرح خرید حمایتی این طلای سرخ هزار میلیارد تومان تسهیلات ابلاغ شده تا مایه دلگرمی زعفرانکاران باشد. کشاورزان به همراه خانواده هایشان تا نیمه آذر با مشغول چیدن گل های زعفران هستند.

وحید ضیائیان احمدی، مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی در گفت وگو با وبلاگ همصحبت با اشاره به خرید حمایتی از کشاورزان، گفت: در این نوع خرید، امکان برگشت دادن زعفران به کشاورزان فراهم شده و کشاورزان نباید نگران باشند چراکه ما زعفران را به حالت امانت از کشاورز می گیریم و کشاورزان تا سه ماه فرصت دارند زعفران را پس بگیرند.

وی اضافه نمود: سال جاری به منظور حمایت از زعفران کاران، مراکز خرید حمایتی زعفران در پنج شهرستان بیرجند، قاین، سرایان، فردوس و بشرویه راه اندازی شده است تا کشاورزان در هر شهرستان به راحتی فروش را داشته باشند.

وی اضافه نمود: این مراکز هر روزه از ساعت 8 صبح الی 16 آماده دریافت زعفران است؛ فرایند خرید نیز بدین شکل است که زعفران دریافتی از کشاورزان پس از نمونه برداری در حضور کشاورز پلمپ و نمونه ها برای مشخص لول و نوع زعفران و اندازه مرغوبیت آن به آزمایشگاه های طرف قرارداد ارسال می گردد.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: سپس بعد از دریافت نتیجه نمونه ارسالی و مشخص نوع زعفران قیمت خرید به کشاورز اعلام می گردد و در صورت موافقت، خرید نهایی اجرا شده و بهای زعفران در کوتاه ترین مدت کامل به حساب کشاورز واریز می گردد.

ضیائیان احمدی ادامه داد: در حال حاضر قیمت های موجود در بازار زعفران بیشتر از قیمت اعلامی از شورای قیمت گذاری بوده لذا تعاون روستایی در حال مذاکره با تجار و صادر نمایندگان عمده زعفران برای خرید توافقی زعفران با قیمت روز بازار است.

وی با بیان اینکه مراکز حمایتی فعال می شوند تا کشاورز دچار ضرر نگردد و زعفران روی دستش نماند، اضافه نمود: در حقیقت قیمت اعلام شده قیمت پایینی است، اما اگر کشاورز زعفران خود را تحویل دهد با قیمت بالاتری با او معامله می کنیم، اما اکنون زعفران کاران کمی برای فروش مراجعه نموده اند.

ضیائیان احمدی ادامه داد: مراکز حمایتی ایجاد می شوند تا کف قیمت را مشخص نمایند و مراقب هستند تا قیمت پایین تر از این حد نیاید و از طرفی تا زمانی که قیمت ها در بازار مطلوب است، این مراکز نیازی نیست فعالیت نمایند؛ اکنون زعفران در بازار نسبت به سال گذشته شرایط بهتری دارد و روز گذشته زعفران نگین تا 30 هرزار تومان نیز در بازار معامله شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "بازار زعفران دست کیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازار زعفران دست کیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید