وحشتناک ترین زلزله های دنیا تا به امروز!

به گزارش وبلاگ همصحبت، شاخص ترین و مخرب ترین بلای طبیعی که در دنیا از ازل تا به امروز بشریت و زمین را همراهی نموده و همواره احتمال بروزش به اشکال و ابعاد بزرگ تر وجود دارد، زلزله است. زلزله همواره با خسارات و هزینه های جانی و مالی همراه است که به خاطر وقوع ناگهانی آن، حتی فکر کردن به زلزله برای هر کسی نگرانی و اضطراب را به همراه می آورد. به خصوص که اگر در منطقه زلزله خیز هم زندگی کنید. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا به اتفاق هم وحشتناک ترین زلزله های دنیا تا به امروز را با هم مرور کنیم .

وحشتناک ترین زلزله های دنیا تا به امروز!

برای رزرو آنلاین بلیط هواپیما اینجا را کلیک کنید

10-زلزله رودبار، ایران 7.4 ریشتر

زلزله رودبار در تاریخ 21 ژوئن سال 1990 یا به عبارتی 31 خردادماه سال 1369 در نزدیکی شهر رودبار به وقوع پیوست. ارتعاشات زلزله تا شعاع 100 کیلومتری از مرکز زمین لرزه موجب خسارات جانی و مالی فراوان شد. اثر لرزش زلزله رودبار به مدت حدودا 60 ثانیه احساس شد. این زمین لرزه در یک منطقه پرتراکم از نظر جمعیت رخ داد، به طوری که علاوه بر روستاهای موجود در منطقه چندین شهر مهم کشور نیز تحت تأثیر آن نهاده شدند. مرکز زلزله را کارشناسان حدود 19 کیلومتری از سطح زمین اعلام کردند و علاوه بر حدود 37 هزار نفر که بر اثر این رویداد جان خود را از دست دادند، بیش از 200 هزار واحد مسکونی تخریب شد و خسارات عمده ای به تأسیسات و اماکن عمومی در استانهای گیلان و زنجان که متأثر از این زمین لرزه بودند، وارد آمد و حدود 500 هزار نفر بی خانمان شدند.

9- آسام، تبت 8.6 ریشتر

این زمین لرزه داخلی در تاریخ 15 آگوست سال 1950 در آسام، خسارت های گسترده ای به تمامی ساختمان ها وارد کرد و به علت پس لرزه های شدیدی که در ادامه زمین لرزه اصلی داشت، 780 نفر از مردم در شرق تبت کشته شدند و روستاها و شهرهای بسیاری در منطقه ها آسام، چین، تبت و هندوستان آسیب های جدی و مخربی دیدند. ضمن اینکه نوسان ها و پس لرزه های آن تا نروژ هم نیز پیش رفت. آمار کلی تعداد کشته شدگان این زلزله، احتمالا بیش از این اعداد و ارقام است اما به این خاطر که هرگز اثرات این خرابی ها و از دست رفتگان به صورت دقیقی آنالیز نشد، اطلاعات کاملی در در حال حاضر در دست نیست. این زلزله به نام آسام معروف شده است اما با توجه به یافته های زمین شناسی و زلزله نگاری، مرکز اصلی آن در تبت بوده است.

8- سوماترا، اندونزی 8 ریشتر

زلزله سوماترا در تاریخ 15 آگوست سال 1950 به وقوع پیوست و تلفاتی برابر با 1313 نفر در اندونزی کشته داد و بعلاوه صدها نفر نیز با مصدومیت های گوناگون و فقدان های متعدد روبرو شدند. ضمن این که پس لرزه ها و ارتعاشات این سونامی تا سریلانکا نیز پیش رفت. اما مرکز زلزله در 205 کیلومتری شمال غرب سیبولگا در سوماترا و در عمق 30 کیلومتری این منطقه بود و باید بگوییم که این زلزله سرانجام کار فعالیت های گسل این منطقه نبود. زلزله باکسینگ که در دی ماه سال 2004 اتفاق افتاده، به لحاظ زمین شناختی ثابت کرد که این منطقه از نظر گسل های زلزله به شدت فعال است به نحوی که از 15 زلزله بزرگ شناسایی شده در دنیا، سه مورد در این منطقه واقع شده است.

7- جزایر رت، آلاسکا 8.7 ریشتر

زلزله جزایر رت در 28 مارس سال 2005 به وقوع پیوست و بیشترین آسیب ناشی از این زلزله از طریق سونامی که در پی آن به وقوع پیوست، وجود آمد. بر اساس گزارش ها ارتعاشات این زلزله موج هایی با ارتفاع بیش از 10 متر در جزایر شمیا ایجاد کرد. این موج ها باعث جاری شدن سیل در جزیره آمچیتکا و در نتیجه میلیون ها دلار خسارت مالی به خانه ها شد. هیچ گزارشی از مرگ یا مصدومیت ساکنان این منطقه ها در هیچ زمانی منتشر نشد.

6- خلیج اکوادور 8.8 ریشتر

این زلزله در تاریخ 31 ژانویه 1906 در خلیج اکوادور به وقوع پیوست. سونامی حاصل از این زلزله بین 500 تا 1500 نفر را در اکوادور و کلمبیا به کام مرگ و هلاکت کشاند و ضررهای بسیاری به این منطقه در آن سال ها وارد کرد. سونامی از شمال خلیج اکوادور تا سانفرانسیسکو در خلیج غربی آمریکا و از غرب تا هاوایی و ژاپن پیش رفت. تقریبا 12 ساعت طول کشید تا این سونامی با عبور از اقیانوس آرام به هیلو در هاوایی برسد.

5- بیوبیو، شیلی 8.8 ریشتر

زلزله بیوبیو و در پیامد آن سونامی اش، در 27 فوریه سال 2010 در شیلی به وقوع پیوست. این زلزله و سونامی اش حداقل 521 نفر کشته برجای گذاشت و 56 نفر ناپدید شدند و 12 هزار نفر نیز در این میان آسیب دیدند و بیش از 800 هزار نفر آواره شدند. در مجموع در سراسر شیلی بیش از یک میلیون و هشتصد هزار نفر تحت تاثیر این زلزله نهاده شدند. ضمن آن که خسارت مالی این زلزله بیش از 30 میلیارد دلار برآورد شده است. مرکز این زلزله در 335 کیلومتری جنوب غربی سانتیاگو، مرکز شیلی بود و در عمق 35 کیلومتری زمین رخ داد. سونامی کوچکی که در پی این زلزله اقیانوس آرام را درنوردید، درسن دیگو که در استان کالیفرنیا واقع شده است، به کشتی های این خلیج آسیب رساند.

4- سندای، ژاپن 9 ریشتر

زلزله سندای تاریخ 11 مارس سال 2011 در کشور ژاپن به وقوع پیوست. این زلزله در ادامه تبدیل به یک سونامی شد که خسارات مالی گسترده ای در جزایر هاوایی برای ساکنان این منطقه به وجود آورد. این سونامی باعث ایجاد موج هایی به ارتفاع 9 متر در کائنا شد. تنها یک کشاورز محلی در این منطقه گزارش داد که 6 گاوش در اثر این سونامی تلف شده اند اما هیچ گزارش دیگری مبنی بر مرگ افراد منتشر نشد.

3- سوماترا، اندونزی 9.1 ریشتر

زلزله سوماترا در تاریخ 26 دسامبر سال 2004 در کشور اندونزی رخ داد. این زلزله نه تنها از نظر خسارات جانی و مالی، بلکه از نظر روحی و روانی نیز تاثیرات مخربی گذاشت. عمق این فاجعه زمانی تعیین شد که روز بعد از کریسمس یا همان باکسینگ دی، روزی که مردم کادوهای کریسمس خود را بسته بندی می نمایند، با این سونامی یک زمان شد، و به همین دلیل اثر روانی این زلزله بسیار زیاد بود. در مجموع 227900 نفر در این سونامی جان خود را از دست دادند و یا ناپدید شدند که البته فرض بر این نهاده شد که آن ها مرده اند. ضمن این که در 14 کشور جنوب آسیا و شرق آفریقا بیش از 17 میلیون نفر از مردم ساکن در این منطقه ها نیز آواره شدند. مرکز این زلزله بزرگ در 250 کیلومتری جنوب شرق باندآسه اندونزی در عمق 30 کیلومتری بوده است. چند روز بعد در 28 دسامبر آتشفشانی نزدیکی باراتنگ،در جزایر آندامار فعال شد که به نظر می رسد با زلزله ارتباط داشته است!

2- پرنس ویلیام ساوند، آلاسکا 9.2 ریشتر

این زلزله در تاریخ 28 مارس سال 1964 در آلاسکا به وقوع پیوست. در مقایسه با زلزله ای که در شیلی آمد، این زلزله خسارات کمتری برای آلاسکا به بار آورد. با این حال سونامی حاصل از این زلزله، زندگی 128 نفر را گرفت و در مجموع 311 میلیون دلار در آن سال خسارت وارد کرد. این زلزله بیشتر در آلاسکا و بعلاوه بخش هایی از کانادا نیز احساس شد در ضمن این سونامی تا منطقه هاوایی را تحت تاثیر قرار داد. بیشترین آسیب هم متوجه شهر آنکوریج در 120 کیلومتری شمال غرب مرکز زلزله وارد شد.بعضی از گزارش ها حاکی از آن است که تکان های ناشی از این زلزله مهیب 3 دقیقه طول کشیده که در نوع خود زمان بی نهایت ترسناکی را برای اهالی ساکن در این منطقه به وجود آورده است.

1- والدیویا، شیلی 9.5 ریشتر

زلزله والدیویا در تاریخ 22 مه سال 1960 در شیلی رخ داد و تا به این جا از بزرگ ترین زلزله های دنیا بوده است. این زلزله، 1655 نفر را کشت و به 3 هزار نفر آسیب جانی وارد کرد و 2 میلیون نفر را آواره کرد. این زلزله 550 میلیون دلار خسارت به شیلی وارد کرد، ضمن این که سونامی باعث مرگ و میر بسیاری شد و تا هاوایی، ژاپن و فیلیپین را دچار خسارات جانی و مالی کرد. منطقه گسست زلزله بیش از 1000 کیلومتر طول داشت. 2 روز بعد از زلزله ابتدایی، آتشفشان پویهوئه فعال شد و تا چند هفته دود و خاکستر در جوی به میزان 6کیلومتر منتشر می کرد.

منبع: الی گشت

به "وحشتناک ترین زلزله های دنیا تا به امروز!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وحشتناک ترین زلزله های دنیا تا به امروز!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید