سیستم تشخیص عنبیه در کشور فراوری شد
به گزارش وبلاگ همصحبت به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، حسین میرحیدری، عضو هیأت مدیره یک شرکت دانش بنیان با اشاره به این که احتیاج روزافزون به امنیت بیشتر، منجر به توسعه سیستم های هوشمند تشخیص هویت بر اساس خصوصیات بیومتریک انسان شده، گفت: سیستم تشخیص عنبیه از خصوصیات فیزیولوژیکی یا رفتاری هر شخص برای تشخیص هویت دقیق او استفاده می نمایند.

وی اضافه کرد: به حلقه رنگی اطراف مردمک چشم، عنبیه می گویند. این بخش یک دیافراگم نازک است که روی قسمت جلویی چشم کشیده شده و در پشت آن عدسی واقع شده است. وجود عدسی باعث می گردد که عنبیه، شکل یک مخروط بریده شده سه بعدی را پیدا کند و به وسیله سیستم قابل تشخیص باشد.
وی ادامه داد: چشم انسان از ویژگی های کاملاً منحصر به فرد و یکتای او به شمار می رود. به طوری که احتمال اشتباه سیستم در این روش 1 در 1078 است که بسیار قابل توجه است. بعلاوه اسکن از عنبیه این امکان را برای سیستم فراهم می سازد تا 200 نقطه از عنبیه آنالیز و مقایسه گردد. عنبیه عضوی است که با گذر زمان دستخوش تغییر نمی گردد و این ویژگی، این روش شناسایی را بیش از سایر روش ها ایده آل می سازد.
میرحیدری گفت: در بیشتر مواقع عنبیه چشم افراد پس از انجام عمل جراحی نیز بدون تغییر باقی می ماند. حتی افراد نابینا نیز تا زمانی که چشم آنها عنبیه داشته باشد می توانند به وسیله دستگاه تشخیص داده شوند.
عضو هیأت مدیره شرکت گفت: استفاده از عینک یا لنزهای تماسی هیچ کدام بر روال کار تشخیص اختلال ایجاد نمی نمایند و ضمناً دستگاه ایران ساخت در محیط هایی که از شیشه یا پلاستیک های محافظ استفاده می گردد نیز به کاربرد دارد.
این مدیر حوزه دانش بنیان گفت: فناوری تشخیص عنبیه برای توسعه دهندگان و مجتمع سازان سیستم های بیومتریکی در نظر گرفته شده است. این تکنولوژی شامل راهکار هایی است که می توانند به خوبی عمل ثبت عنبیه را در حالت های مختلف انجام دهد.
میرحیدری ادامه داد: ساخت سیستم تشخیص عنبیه ایران ساخت فرصت های شغلی متعددی ایجاد نموده و باعث صرفه جویی ارزی نیز شده است.
منبع: خبرگزاری مهر