افسردگی در اوایل بزرگسالی، خطر ابتلا به زوال شناختی را افزایش می دهد

به گزارش وبلاگ همصحبت، خبرنگاران/اصفهان محققان معتقدند که بروز افسردگی در اوایل بزرگسالی ممکن است خطر زوال شناختی را افزایش دهد.

افسردگی در اوایل بزرگسالی، خطر ابتلا به زوال شناختی را افزایش می دهد

محققان در یک پژوهش تازه، بزرگسالان مبتلا به علائم افسردگی را مورد مطالعه قرار دادند و خطر ابتلا به اختلال شناختی را در مراحل بعدی زندگی آنها پیش بینی کردند. در این پژوهش معین شد، افرادی که در اوایل بزرگسالی با افسردگی زندگی می نمایند، شانس بیشتری برای ابتلا به زوال عقل دارند و افرادی که علائم افسردگی شدیدتری در اوایل و اواخر بزرگسالی داشتند، بیشتر در معرض خطر زوال شناختی شدید قرار داشتند.

به گفته نویسندگان این مطالعه، 20 درصد از افراد در طول زندگی خود یک دوره افسردگی بالینی را تجربه خواهند کرد. دانشمندان تأیید نموده اند که افسردگی همزمان با زوال عقل در اواخر عمر همراه است و ممکن است افسردگی یکی از علائم اولیه این بیماری باشد.

در حال حاضر، در تحقیقی که در مجله Alzheimers DiseaseTrusted Source منتشر شده است، دانشمندان گزارش می دهند که افسردگی در بزرگسالی جوان با 59 درصد خطر ابتلا به زوال عقل همراه است.

محقق ارشد این پژوهش با بیان اینکه داشتن علائم افسردگی بالا در اوایل بزرگسالی با اختلال شناختی در اواخر عمر در افراد مسن همراه است، شرح می دهد که این موضوع ممکن است به این معنی باشد که علائم افسردگی زودرس در بزرگسالی به صورت بالقوه خطر زوال عقل است و باید بیشتر مورد آنالیز قرار گیرد.

در این پژوهش، داده های چهار گروه بزرگ شرکت نمایندگان جمع آوری و جمعاً حدود 15 هزار نفر در سنین 20 تا 89 سال مورد آنالیز قرار گرفتند. این چهار گروه بخشی از مطالعات جاری هستند که عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی و کاهش عملکرد افراد مسن را مورد آنالیز قرار داد. در مرحله بعد، محققان از یک روش آماری پیچیده استفاده کردند. آنها می خواستند بفهمند که آیا افسردگی در اوایل بزرگسالی با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل ارتباط دارد یا خیر؟

با مقایسه جوانان با افراد مسن با ویژگی های مشابه، دانشمندان می توانند نتیجه گیری معتبرتری داشته باشند. برای اطمینان از شباهت گروه ها، آنها صفات مشابهی را که متغیر نامیده می شوند، مقایسه کردند.

پژوهشگر ارشد این مطالعه شرح داد: افرادی را انتخاب کردیم که شبیه یکدیگر هستند. بعلاوه، سایر متغیرها، مانند سیگار کشیدن و عوامل خطر قلبی عروقی را نیز در نظر گرفتیم. بنابراین این مدل را که متناسب با مسیرهای افسردگی برای همه شرکت نمایندگان در چهار مطالعه مختلف است، ایجاد کردیم.

تغییرات مغزی در افسردگی و زوال عقل

نتایج تحقیقات پیشنهاد می نماید که افراد مبتلا به افسردگی مستعد ابتلا به زوال عقل هستند. افراد مبتلا به افسردگی بیش فعالی در ناحیه مغز دارند که غدد فوق کلیوی را تحریک می نماید تا گلوکوکورتیکوئیدهای بیشتری مانند هورمون استرس کورتیزول فراوری کند. سطوح بالاتر کورتیزول می تواند به منبع هیپوکامپ آسیب برساند، بخشی از مغز که برای عملکرد شناختی و حافظه مهم است.

دانشمندان بعلاوه تشخیص داده اند که افرادی که مبتلا به آلزایمر هستند ممکن است آتروفی هیپوکامپ را تجربه نمایند.

پژوهشگران این تحقیق معتقدند که افراد مبتلا به افسردگی حجم هیپوکامپ کمتری دارند و تصور می گردد که این موضوع به علت افزایش هورمون های استرس باشد.

تحقیقات نشان می دهد که مکانیسم های دیگری که به افت شناختی منجر می گردد نیز ممکن است کار نمایند. افسردگی ممکن است به وسیله بیماری عروقی، افزایش التهاب، افسردگی فاکتورهای رشد عصبی یا افزایش تجمع آمیلوئید - پروتئینی در مغز که به شدت با بیماری آلزایمر ارتباط دارد، منجر به بروز زوال عقل گردد.

منبع: medicalnewstoday

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "افسردگی در اوایل بزرگسالی، خطر ابتلا به زوال شناختی را افزایش می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افسردگی در اوایل بزرگسالی، خطر ابتلا به زوال شناختی را افزایش می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید