آماده همکاری با جمهوری آذربایجان برای برگزاری نمایشگاه های موزه ای مشترک هستیم، برای موضوع لغو ویزا مشترک برنامه ریزی گردد

به گزارش وبلاگ همصحبت، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به تجربه بسیار خوب ایران در برگزاری نمایشگاه های موزه ای مشترک با کشورهای مختلف گفت: این آمادگی را داریم که با توجه به اشتراکات فرهنگی ایران و جمهوری آذربایجان، نمایشگاه موزه ای مشترک بین این دو کشور برگزار گردد.

آماده همکاری با جمهوری آذربایجان برای برگزاری نمایشگاه های موزه ای مشترک هستیم، برای موضوع لغو ویزا مشترک برنامه ریزی گردد

به گزارش خبرنگار وبلاگ همصحبت، دکتر علی اصغر مونسان امروز سه شنبه 12 آذر 98 در دیدار با فواد نقی اف رئیس آژانس دولتی گردشگری جمهوری آذربایجان گفت: فرهنگ مشترک، پیشینه تاریخی و علاقه مندی که بین دو کشور برای توسعه روابط وجود دارد، یک فرصت مناسب برای توسعه گردشگری بین ایران و جمهوری آذربایجان است.

او اضافه نمود: در ایران بیش از یک میلیون سایت تاریخی داریم، بیش از 600 موزه در کشور وجود دارد و 24 اثر ثبت جهانی نیز داریم. ایران از آب و هوای متنوعی برخوردار است. اختلاف دما در استان های مختلف گاهی 30 تا 40 درجه است، در حوزه اکوتوریسم دارای ظرفیت های فراوانی هستیم و در توریسم سلامت نیز جزو کشورهای دارای ظرفیت هستیم و پزشکان حاذق و بیمارستان های مجهزی داریم. همه این ها ظرفیت هایی است که می تواند به توسعه گردشگری بین ایران و جمهوری آذربایجان یاری کند.

او ادامه داد: سال گذشته 7میلیون و 800هزار گردشگر ورودی داشتیم و برای سال جاری و سال های آینده برنامه های خوبی آماده شده است. این در حالی است که 20میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش گردشگری در حال اجرا است و حدود 500 هتل نیز در دست ساخت داریم، همچنین صدها اقامتگاه بوم گردی در کشور داریم که همه اینها جزو ظرفیت های گردشگری ایران به حساب می آید.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه گفت: سال گذشته 9میلیون گردشگر خروجی داشتیم که این موضوع می تواند یک بازار خوب برای جمهوری آذربایجان باشد.به نظر می رسد اگر شما موضوع لغو ویزا را در برنامه های خود قرار دهید می تواند به توسعه گردشگری بین دو کشور یاری کند.

یاری به توسعه گردشگری با لغو ویزا

او اضافه نمود: با کشورهای بازار هدف لغو ویزا انجام داده ایم که به عنوان مثال می توان به چین اشاره نمود. این در حالی است که موضوع ویزای فرودگاهی، ویزای الکترونیک و برگزاری تورهای تلفیقی نیز می تواند به توسعه گردشگری دو کشور یاری کند.

دکتر مونسان ادامه داد: بخش زیادی از گردشگران دو کشور به وسیله مرز زمینی تردد می نمایند، از این رو پیشنهادم این است که تامین زیرساخت ها در مسیرهای تردد زمینی گردشگران به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، چراکه این کار می تواند به تعریف بسته های سفر ارزان قیمت یاری کند.

این مقام مسئول در ادامه گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که می تواند مورد توجه قرار گیرد اجرا و برگزاری فم تورها است و ما این آمادگی را داریم که آژانس های گردشگری جمهوری آذربایجان با سفر به ایران بیش از پیش با جاذبه ها و ظرفیت های گردشگری ایران آشنا شوند.

او در ادامه گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که می تواند به تقویت روابط فرهنگی دو کشور یاری کند، برگزاری نمایشگاه های موزه ای مشترک است که تجربه برگزاری نمایشگاه های موزه ای مشترک با کشورهای مختلف را داریم و نتایج خیلی خوبی به دنبال داشته است، از این رو آماده همکاری با آذربایجان در این خصوص نیز هستیم.

صنایع دستی، محور همکاری ایران و جمهوری آذربایجان

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: یکی دیگر از محورهای همکاری ایران و جمهوری آذربایجان می تواند حوزه صنایع دستی باشد. ایران دارای صنایع دستی غنی است و رشته های متعدد صنایع دستی داریم که بسیاری از آن ها در جهان بی نظیر است. این آمادگی را داریم که در کشور آذربایجان یک نمایشگاه صنایع دستی برگزار کنیم.

او سپس به صندلی صنایع دستی ایران در جهان اشاره نمود و اضافه نمود: ما بیشترین تعداد شهرهای ثبت جهانی صنایع دستی را در جهان داریم و در حال حاضر رتبه اول جهان در این حوزه متعلق به ایران است.

دکتر مونسان در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع ظرفیت های گردشگری در منطقه اشاره نمود و اضافه نمود: جمعیت منطقه ای ما 400 میلیون نفر است، اعتقاد دارم ظرفیت های منطقه ای ما بی نظیر است و می توانیم فعالیت های بسیار خوبی با یکدیگر انجام دهیم. عید نوروز یکی از اشتراکات فرهنگی ایران با بسیاری از کشورهای منطقه از جمله جمهوری آذربایجان است، از این رو پیشنهاد می کنم در نوروز 99 برنامه ای مشترک در مرز دو کشور با موضوع جشن نوروز برگزار گردد.

وجود اشتراکات فرهنگی متعدد بین ایران و آذربایجان

فواد نقی اف رئیس آژانس دولتی گردشگری جمهوری آذربایجان نیز در این نشست با استقبال از توسعه روابط دو کشور در حوزه گردشگری گفت: از سفر به ایران بسیار خوشحالم، اینجا اشتراکات فرهنگی زیادی را می بینم که نشان دهنده نزدیکی فرهنگی بین دو کشور ایران و آذربایجان است. ما باهم اشتراکات فرهنگی بسیار زیادی داریم که به عنوان مثال می توان به برگزاری مراسم عید نوروز اشاره نمود.

او خطاب به دکتر مونسان گفت: پیشنهاد شما را درباره لغو ویزا با مسئولان ارشد جمهوری آذربایجان مطرح می کنم؛ ضمن این که در حال حاضر ویزای فرودگاهی برای گردشگران ایرانی در جمهوری آذربایجان صادر می گردد.

او در ادامه گفت: اقداماتی برای ارائه خدمات هرچه بهتر به گردشگران دو کشور که به وسیله زمینی سفر می نمایند در نظر گرفته شده است و همکاری دو کشور با یکدیگر در این خصوص نتایج خوبی را به دنبال خواهد داشت.

نقی اف در ادامه گفت: با توجه به اشتراکات فرهنگی دو کشور و شرایط بسیار مطلوب ایران و آذربایجان در حوزه سیاسی، مالی و فرهنگی پیش بینی می گردد شرایط بسیار خوبی برای رونق گردشگری دو کشور وجود داشته باشد.

رئیس آژانس گردشگری دولتی جمهوری آذربایجان اعلام نمود: علاقه مند به توسعه و تقویت روابط بین دو کشور هستیم و نشست و دیدار با مسئولان ارشد گردشگری ایران می تواند نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد.

در این نشست، ولی تیموری معاون گردشگری کشور، پویا محمودیان معاون صنایع دستی کشور و مسئولانی از کشور جمهوری آذربایجان حضور داشتند.

منبع: میراث آریا

به "آماده همکاری با جمهوری آذربایجان برای برگزاری نمایشگاه های موزه ای مشترک هستیم، برای موضوع لغو ویزا مشترک برنامه ریزی گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آماده همکاری با جمهوری آذربایجان برای برگزاری نمایشگاه های موزه ای مشترک هستیم، برای موضوع لغو ویزا مشترک برنامه ریزی گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید