آبشار بندگاه؛طبیعتی بکر در مازندران

به گزارش وبلاگ همصحبت، این آبشار دارای حدود 12 متر ارتفاع است که به طور معمول در فصل بهار و با آب شدن برف های قله شاهدژ تشکیل می شود. در این مطلب ما قصد داریم اطلاعاتی را در مورد آبشار بندگاه به شما ارائه دهیم.

آبشار بندگاه؛طبیعتی بکر در مازندران

این منطقه دارای آب و هوای سرد و کوهستانی می باشد و تقریبا در ارتفاع 2500 تا 2800 متری قرار گرفته است. بالاده در شمال شهرستان سمنان و جنوب شرقی شهرستان ساری و بین رشته کوه های البرز است که تا شرق کشیده شده اند تقریبا جایی که از جنگل و هوای نسبتا سرد به خشکی و کویر می رسیم.

در فصل پاییز و حدود آبان اولین برف در ارتفاعات کوه چهارنو بر زمین می نشیند که تا اواسط بهار در این منطقه باقی می ماند. گل های رنگارنگ و شکوفه های درختان در فصل بهار تمام منطقه را می پوشاند به گونه ای که بوی عطر گل های بهاری آدمی را سرمست طبیعت می نماید و چشم اندازی هایی بی نظیر را تشکیل می دهد. جالب تر آنکه حتی این منطقه در فصل تابستان که میزان رطوبت و هوای شرجی در شهر های شمالی ممکن است غیر قابل تحمل باشد، اما در این منطقه نهایتا دمای هوا ممکن است به 20 درجه برسد که این یعنی یک شرایط ایده آل که می تواند مقصد سفر شما برای این روز های گرم باشد.

سمبل و نماد روستای بالاده، قله شاهدژ است که در شمال این روستا واقع است. دامنه های این قله تا بالاترین ارتفاع آن پوشیده از جنگل است. در بالای شاهدژ زمینی تقریبا هموار و سرسبز در حدود یک هزار متر مربع قرار گرفته است که نشانه هایی از أژ در آن قرار گرفته است که البته امروزه از آن جز خرابه هایی، چیزی دیگر به چشم نمی خورد.

آبشار بندگاه در قسمتی عمیق و باریک دره قرار گرفته است و در بخش از آن شرایط ویژه ای برای صخره نوردان محیاست چرا که دارای یک دیواره سنگی متناسب با این هدف است. از روستای بالاده تا آبشار تقریبا 20 دقیقه پیاده روی از داخل دره عظیم ضروری است، در طی جهت نیز مناظر فوق العاده زیبایی را شاهد خواهید بود. آبشار بندگاه هم دارای چشم انداز زیبا و خوش آب و هواست و هم مکانی مناسب برای تفریح همراه با خانواده است.

یکی از روستاهایی که به خاطر خصوصیات ویژه جغرافیایی، اقلیمی و فرهنگی دارای ظرفیت ها و جاذبه های طبیعی بسیاری است و در استان مازنداران به عنوان منطقه نمونه گردشگری معرفی شده، روستای بالاده در بخش چهاردانگه ساری است. چهاردانگه یکی از بخش های شش گانه شهرستان ساری ایران است که شهر کیاسر مرکز این بخش است.

اما حال که اسمی از کیاسر آمد، خالی از لطف نیست تا در باره این شهر بسیار زیبا و در منطقه ای خوش آب و هوا نیز توضیحاتی ارائه دهیم، این شهر در 70 کیلومتری جنوب شهر ساری واقع شده است، مرکز بخش چهار دانگه و دارای 2300 نفر سکنه می باشد. این شهر نیز در گذشته رونق بسیاری داشته و مرکز عمده تجاری و علمی در منطقه محسوب می شد به طوری که روستا های اطراف بسیاری از ملزومات خورد را از کیاسر تامین می کردند اما رفته رفته با تعطیلی معدن ذغال سنگ در کیاسر و همچنین به دلیل مهاجرت اهالی این شهر از جمعیت آن کاسته شده و رونق گذشته را ندارد.

کیاسر در سال 1372 تبدیل به شهر شد، این شهر که در فصل تابستان دارای آب و هوای معتدل و در فصل زمستان هوای بسیار سرد می باشد. کیاسر در دره ای واقع شده که از هر طرف کوهی اطراف آن را احاطه نموده است و فقط از قسمت شمال غربی باز است و به دشت کیاسر متصل شده است. کیاسر از سمت شمال با کوه های اجیر لنگه، نستر نسترا، اسب زین و ململی، از سمت جنوب از طریق کوه های زرکوه و کل سر، از سمت مشرق کو ه های کل پشت و فتلا و در نهایت از سمت مغرب با شاه کوه احاطه شده است.

در کتاب تاریخ طبرستان و در جلد اول آن آمده که پسر عظیم قباد حاکم طبرستان که کیوس نام داشت، مقر حکومتی او قارنکوه و هزار جریب بود. کیوس در کیاسر فعلی شهری بنا کرد که آن را کیوس سرا می نامیدند که با گذشت زمان به این نام به کیاسرا و کیاسر تبدیل شده است.

منبع: گردشبان

به "آبشار بندگاه؛طبیعتی بکر در مازندران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آبشار بندگاه؛طبیعتی بکر در مازندران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید